Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor. Cuvinte emoționante despre Ucraina

 Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor. Cuvinte emoționante despre Ucraina

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor, la data de 10 aprilie, având în vedere că sătămâna viitoare, pe 17 aprilie, se sărbătorește Paștele Catolic. În cadrul discursului său, Suveranul Pontif a atins din nou subiectul războiului din Ucraina, îndemnând la „pace, de Paște”, scrie SHOK.md cu referire la click.ro.

La finalul slujbei oficiate în Piața Sf. Petru din Vatican, în fața a zeci de mii de credincioși, Papa Francisc a îndemnat la pace, explicând posibilitatea unui armistițiu în Ucraina.

„Lăsați armele! Să-nceapă armistițiul de Paște. Vă cer să vă dezarmați, dar nu pentru a vă reînarma apoi. Vă cer un armistițiu în care să se poarte negocieri reale pentru pace.”, a îndemnat Suveranul Pontif.

Papa Francisc, apel către Pace, odată cu venirea Paștelui
Papa Francisc a vorbit în cadrul slujbei de duminică și despre „nebunia războiulu” într-o „lume violentă şi rănită”, în timpul omiliei sale, amintind și de Mântuitorul Iisus Hristos. Mii de credincioşi romano-catolici au revenit în Piaţa Sfântul Petru după pandemie să îl asculte.

„Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi. Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit.”, a adăugat el.

Citește și: Mesajul lui Papa Francisc care a răscolit toată planeta

„El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii.”, a continuat Suveranul Pontif, fără să explice însă în mod direct că se referă la situația din Ucraina.

Papa Francisc a reiterat ideea de pace și armonie în lume, odată cu venirea sărbătorii sfinte. „Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: ‘Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac’”, a conchis el.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și