Pasiunea și munca le-a adus succes. Un cuplu din Moldova a deschis propria afacere în Italia: Eu creez, el „motoraș”

 Pasiunea și munca le-a adus succes. Un cuplu din Moldova a deschis propria afacere în Italia: Eu creez, el „motoraș”

Soții din Republica Moldova Veronica și Valerii Moisei sunt proprietarii unui atelier din Italia. Prin muncă și efort au depășit greutățile. Ei au demonstrat că de la reparația hainelor poți ajunge la propriul atelier, scrie SHOK.md.

Vezi mai multe detalii în interviul de mai jos:

  • Aș vrea să știu, cum ați ajuns la o afacere de succes ?

Suntem Veronica și Valerii, soț și soție de aproape 7 ani, muncim la același proiect de aproape 4 ani. Eu Veronica, sunt cea care creează, care își pune toată pasiunea și dragostea în colecțiile Atelier Veronica. El Valerii e “motorașul” acestei mici realități, fără de care nu poate merge înainte. Ambii muncim la același proiect, chiar dacă avem funcții diferite, dar foarte importante. Am început de jos, foarte jos, zicem asta pentru că nu am avut nici bani, nici un plan. Aveam un vis și dorința de a face ceva diferit, afirmă Veronica pentru SHOK.md.

  • Cine vă inspiră să creați așa frumusețe?

Eram tineri, suntem și acum, dar pe atunci aveam 21 ani și soțul 23 ani, un copil. Apartamentul în care locuiam fiind micuț, mașinile de cusut le țineam în garajul nostru spațios, chiar acolo au început primele comenzi. Desigur că primii clienți au fost rudele, care aveau încredere în noi și au vrut să ne susțină, dar și să-și coase modele unice. Următorii clienți au fost prietenii, și așa din vorbă în vorbă s-au început a mări cererile. Soțul avea un loc de muncă stabil și un salariu minim pe economii. În 2018 cu mare frică am decis să deschidem micul nostru atelier de repararea hainelor, eram atît de fricoși și cu o stimă de sine atît de joasă, ca nici nu îndrăzneam să visăm mai mult, dar am reușit. De un an jumate încoace, în pandemie, am decis să schimbăm traiectoria la 360 grade, să facem ceea ce ne place și ne aduce satisfacție, ceea ce visam demult. Să îmbracăm mirese, să realizăm rochii de seara și nu doar, spune Veronica pentru SHOK.md.

  •  Care este ingredientul principal ca să ajungi la succes ?

Vrem să încurajăm și să motivăm prin istoria noastră cât mai mulți oameni, care au un vis. Să nu permită fricilor să fie mai puternice decât visul lor, ci să facă primul pas. Și chiar dacă greșesc, să se ridice și să meargă înainte.

  • Care este rețeta succesului?

Nu credem că există o rețetă, care aplicând-o te duce direct acolo unde-ți dorești, dar la sigur unele dintre cele mai efective ingrediente este pasiunea, munca, perseverența, dedicația și educația continuă. În fiecare zi învățăm de la oameni, care au ajuns deja la succes, chiar și din greșelile noastre învățăm. Credem cu toată inima că dorința de a ajuta oamenii, de a le rezolva problemele lor, de ai face fericiți și de a se simți bine profitând de serviciile noastre te duce la succes. Dragostea, copiii, ambiția ne-a ajutat să creștem, să ne maturizăm mai repede, să fim mai responsabili. Iar pasiunea și munca îmbinată cu toate acestea sunt ingredientele magice, care te duce mai aproape de obiective.

 

Maria Palade

https://shok.md/