Patron (Glonț), câinele care găsește bombe, a fost decorat de președintele Zelenski în prezența premierului Canadei

 Patron (Glonț), câinele care găsește bombe, a fost decorat de președintele Zelenski în prezența premierului Canadei

May 8, 2022, Kyiv, Ukraine: Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy, presents a medal to Patron, a beagle dog who detects land mines and teaches children about mine safety as Canadian Prime Minister Justin Trudeau, right, looks on at Mariinsky Palace, May 8, 2022 in Kyiv, Ukraine.,Image: 689685082, License: Rights-managed, Restrictions: *** HANDOUT image or SOCIAL MEDIA IMAGE or FILMSTILL for EDITORIAL USE ONLY! * Please note: Fees charged by Profimedia are for the Profimedia’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. Profimedia does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you (the user) expressly agree to indemnify and to hold Profimedia and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against Profimedia arising out of or connected in any way with publication of the material. Profimedia does not claim any copyright or license in the attached materials. Any downloading fees charged by Profimedia are for Profimedia’s services only. * Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Patron (Glonț), câinele genist al Ucrainei, devenit faimos în ultimele săptămâni pentru că a ajutat la găsirea a zeci de mine, a avut parte duminică de onorori militare la cel mai înalt nivel. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat pentru curajul și devotamentul său în prezența premierului canadian Justin Trudeau, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

patron decorat - twitter dw

Patron este un Jack Russell terrier, o rasă care are instincte puternice de vânătoare și este des folosită pentru detecție. Talia mică este un avantaj, pentru că le permite câinilor să se strecoare în spații înguste.

Patron a devenit rapid un simbol canin al patriotismului ucrainean. Este deja o figură celebră și pe plan internațional, de la invazia rusă din Ucraina, pentru modul în care i-a ajutat pe geniști să depisteze bombele în orașul Cernihiv, din nordul țării. Potrivit Reuters, câinele este creditat cu descoperirea a peste 200 de explozibili, făcând parte dintr-o echipă de pirotehniști care lucrează pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență.

De ce Patron a fost decorat în prezența lui Justin Trudeau

Duminică, președintele Zelenski i-a înmânat lui Patron și stăpânului său, maiorul Mihailo Iliev de la Serviciul de Protecție Civilă, premiul de stat „Pentru servicii devotate” cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu premierul canadian Justin Trudeau. De ce în prezența înaltului oaspete canadian? Pentru că echipa de geniști de la Cernihiv a folosit tehnologie canadiană în activitatea sa, precizează CNN.

Luat prin surprindere, premierul Trudeau a părut că își caută recompense prin buzunare, fără succes însă. În ceea ce-l privește pe Patron, el pare să se fi obișnuit cu aparițiile media și prezența multor oameni.

Patron a lătrat când premierul canadian s-a apropiat să dea mâna cu stăpânul său, apoi a dat din coadă, provocând râsete din partea publicului prezent în sala unde Zelenski și Trudeau ținuseră o conferință de presă comună.

„Astăzi, vreau să îi premiez pe acei eroi ucraineni care curăță deja pământul nostru de mine. Și, împreună cu eroii noștri, avem acest minunat mic genist – Patron – care nu numai că ajută la neutralizarea explozibililor, dar îi și învăță pe copiii noștri regulile de siguranță necesare în zonele unde există o amenințare a minelor”, a declarat Zelenski. Iată imaginile:

Maria Palade

https://shok.md/