Patru reguli importante pentru menținerea sănătății. Nu uitați de sport și de zâmbete

 Patru reguli importante pentru menținerea sănătății. Nu uitați de sport și de zâmbete

Din secolul al VII-lea s-au păstrat până în zilele noastre patru reguli pentru menținerea sănătății, scrie SHOK.md cu referire la click.ro.

  1. Faceți doar lucruri placute și rămâneți doar în condiții care sunt vesele și placute organelor și spiritului dumneavoastră;
  2. Faceți toate lucrurile minuțios, dar numai dacă ele corespund firii dumneavoastră;
  3. Obișnuiți-vă să vă priviți în mod autocritic toate acțiunile dumneavoastră;
  4. Întotdeauna folosiți lucruri care produc un echilibru între stilul dumneavoastră de viață și anotimpul în care trăiți. Astfel, veți putea avea mereu senzația de bine în organism.

Patru reguli pentru o viață sănătoasă

Terapeuții susțin că aceste patru reguli de comportament arată că pentru o viață sănătoasă nu contează numai nutriția sănătoasă și activitatea fizică ci și nivelul mental și spiritual.

Potrivit filozofiei Ayurvedice, contactul conștient cu sinele și cu persoanele din jur reprezintă o cerință de bază pentru o sănătate deplina. Un medic occidental începe să acționize atunci când boala a apărut. În schimb, în Ayurveda accentul se pune pe prevenire.

În această situație principiul valabil este următorul: orice ajuta atingerea echilibrului și armoniei contribuie la o bunăstare de sănătate, iar orice distruge armonia poate duce la apariția bolii.

De aceea activitatea medicului ayurvedic , în comparație cu a celui occidental, include în mod obligatoriu recomandări și sfaturi pentru atingerea stării de sănătate.

Rețete pentru sănătate recomandă:

–            O nutriție sănătoasă;

–            Îngrijirea minuțioasă a corpului;

–            Adaptarea la perioada anului și a zilei;

–            Exerciții fizice ;

–            Comportament perfect din punct de vedere etic și moral

În general, Ayurveda recomanda o alimentați vegetariana, din considerente etice. Calitățile nutritive ale cărnii, însă, sunt recunoscute și în Ayurveda; de aceea în unele cazuri, mai ales după o boală lungă ,care a secătuit rezervele organismului, terapeuții recomandă se consume carne.

Maria Palade

https://shok.md/