Poliția, condusă pentru prima dată de o femeie. Ce își propune Ana Revenco să realizeze

 Poliția, condusă pentru prima dată de o femeie. Ce își propune Ana Revenco să realizeze
0Shares

Ana Revenco este prima femeie care se va afla la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Noua ministră a de Interne a fost prezentată efectivului MAI, la data de 6 august, de către prim-ministra Natalia Gavrilița, care i-a urat succes „în îndeplinirea atribuțiilor funcției de înaltă responsabilitate, întru obținerea rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii”, scrie SHOK.md, cu referir la UNIMEDIA.

„Vin să vă dau mesajul că nu mai există comenzi politice, nu există ordine ilegale, dacă ele apar, sunteți obligați să le raportați și să nu le urmați. Întreaga societate așteaptă de la noi să construim instituții funcționale, un stat care să creeze încredere din partea cetățenilor. E de datoria voastră să readucem prestigiul profesiei de polițist. Este primul minister la care am venit, de aceea, vă doresc să vă apucați de lucru împreună cu doamna Revenco. Ea se bucură de întreaga încredere a mea, a doamnei Președinte. Avem o sinergie unică la nivelul puterilor din stat și avem o șansă unică să asigurăm progresul Moldovei”, a declarat prim-ministra, Natalia Gavrilița, după învestirea în funcție a Anei Revenco.

La rândul său, noua ministră a menționat că are două priorități: să restabilească încrederea oamenilor și să recâștige demnitatea și prestigiul acestei profesii.

„Ordinea publică este un domeniu fundamental pentru orice țară. Avem toată puterea și întreg mandatul ca să facem lucruri frumoase, de care să ne mândrim noi și întreaga societate. Știu că există foarte mulți specialiști dedicați în sistem și cu acești colegi vreau să fac echipă. Dar înțeleg că în sistem există și factori toxici. Eu nu vin să fac o vendetă de dragul vendetei, eu vreau să consolidez sistemul. Chiar de astăzi ne vom vedea deja în discuții productive”, a declarat Ana Revenco.

Ana Revenco a activat, anterior, în calitate de consilieră a Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, Secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Din 2015 până în 2021 a deținut funcția de director executiv al Centrului Internaţional „La Strada Moldova”, pe care l-a și fondat.

 

În perioada 2012-2015 a activat în calitate de șefă a Centrului pentru combaterea traficului de persoane. Iar din 2013 a mai fost responsabilă din partea Inspectoratului General de Poliţie pentru organizarea implementării Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize RM-UE.

0Shares