Portărița acuzată că e, de fapt, bărbat a rupt tăcerea: Singura „ilegalitate” comisă

 Portărița acuzată că e, de fapt, bărbat a rupt tăcerea: Singura „ilegalitate” comisă

Naționala de fotbal feminin a Iranului a învins reprezentativa din Iordania cu 4-2 la loviturile de departajare, în preliminariile Cupei Asiei, meci la finalul căruia a izbucnit un scandal, scrie SHOK.md, cu referire la digisport.

Federația din Iordania a reclamat că portarul echipei Iranului, Zohreh Koudaei, este, de fapt, bărbat și a cerut să fie efectuate investigații suplimentare în acest sens.

La aproape două săptămâni de la izbucnirea scandalului, Zohreh Koudaei a rupt tăcerea. Jucătoarea din Iran a transmis că este, de fapt, o victimă a bullying-ului și a anunțat că va da Federația Iordaniană de Fotbal în judecată.

„Sunt femeie! Sunt o victimă a bullying-ului din Iordania. Voi da în judecată Federația din Iordania! Singura ‘ilegalitate’ este că nu sunt frumoasă, de asta au apărut toate aceste probleme”, a spus Zohreh Koudaei, potrivit Hurriyet.

Antrenorul naționalei feminine a Iranului a respins, de asemenea, acuzațiile, susținând că sunt doar „pretexte false” folosite pentru că Iordania „nu acceptă înfrângerea”. De asemenea, Maryam Irandoust a transmis că Federația din Iran este pregătită să furnizeze orice document este necesar pentru a demonstra că Zohreh Koudaei este, într-adevăr, femeie.

Tot scandalul a izbucnit după ce președintele Federației de Fotbal din Iordania, prințul Ali Ben al-Hussein, a publicat pe contul de Twitter un mesaj prin care transmitea că are dubii că Zohreh Koudaei este femeie.

Mai mult, oficialul susținea că Iranul deține un „record în problemele de gen și de dopaj”.