Povestea rochiei de 5 milioane de dolari a lui Kim Kardashian. Cu ce ocazie a purtat-o Marilyn Monroe acum 60 de ani

 Povestea rochiei de 5 milioane de dolari a lui Kim Kardashian. Cu ce ocazie a purtat-o Marilyn Monroe acum 60 de ani

Dintr-o ploaie de stele prezente în inima New York-ului, Kim Kardashian a reușit să iasă în evidență și să creeze un moment antologic la Met Gala 2022. Vedeta a strălucit într-o rochie asemănătoare cu cea purtată cu o ocazie specială de simbolul frumuseții în anii ’50, Marilyn Monroe, scrie SHOK.md cu referire la click.ro.

Luni noapte, covorul roșu de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York a fost invadat de celebrități îmbrăcate fabulos, pentru cea mai extravagantă gală organizată în „orașul care nu doarme niciodată”.

În tot acest decor elegant, Kim Kardashian a reușit să întoarcă toate privirile în momentul în care și-a făcut apariția într-o rochie de 5 milioane de dolari, aducându-i, astfel, un omagiu legendarei Marilyn Monroe.

„Care este cel mai american lucru la care te poți gândi? Răspunsul e Marilyn Monroe”, a spus Kardashian într-un interviu pentru revista Vogue.

Cu ce ocazie a purtat Marilyn Monroe celebra rochie cu care Kim Kardashian a impresionat la Met Gala

Într-un secvență marcantă din istoria SUA, superba Marilyn Monroe a purtat celebra rochie la ziua de naștere a președintelui John F. Kennedy, în 1962. Pe atunci, acesta împlinea 45 de ani, iar vedeta i-a cântat în public „La mulți ani, domnule președinte”.

Inspirată de o schiță a lui Bob Mackie pentru designerul de costume Jean-Louis, rochia i-a uluit pe cei 15.000 mii de oameni prezenți la celebra Madison Square Garden pentru evenimentul lui JFK. Când Monroe a dezvăluit rochia, pentru o secundă cei prezenți în sală au avut impresia că vedeta este nudă. Momentul plin de savoare a rămas memorabil în istoria fascinantă a celebrei vedete americane.

Rochia lui Marilyn Monroe s-a vândut cu 5 milioane de dolari. Cât a costat acum 60 de ani?

Evident, procurarea rochiei originale a lui Marilyn Monroe nu a fost ușor de făcut. Pentru a obține mult râvnitul articol vestimentar, Kardashian a apelat la muzeul Ripley’s Believe It or Not, care a cumpărat rochia, în 2016, pentru 4,8 milioane de dolari.

Celebra rochie a lui Marilyn Monroe deține încă recordul de a fi cea mai scumpă rochie vândută vreodată la o licitație. Rochia a fost creată acum 60 de ani și a costat aproximativ 12.000 de dolari.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și