Președinta țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”: Sacrificiul lor nu poate fi uitat

 Președinta țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”: Sacrificiul lor nu poate fi uitat

Maia Sandu a depus în această dimineață flori la Complexul Memorial „Eternitate”, în memoria oamenilor care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Am depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” în această dimineață, în memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Mi-am exprimat respectul și recunoștința pentru cei care au luptat și și-au dat viața pentru ca, în mai 1945, pacea să revină pe continentul european. Dintre ei, sute de mii ne-au fost concetățeni, sunt buneii și străbuneii noștri.Sacrificiul lor nu poate fi uitat. El ne învață cât de prețioasă este pacea. Suntem datori să o păstrăm, să prețuim viața și să oferim oamenilor noștri șansa să-și trăiască anii cu speranță, în liniște și prosperitate”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.
Pe 9 mai în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Victoriei şi se comemorează eroii căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial. La Chişinău, manifestările consacrate Zilei Victoriei încep la Complexul Memorial „Eternitate”.

Citește și