„În această dimineață ne apărăm singuri țara”. Zelenski cere din nou ajutor contra agresiunii Rusiei și spune că nu va pleca din Kiev

 „În această dimineață ne apărăm singuri țara”. Zelenski cere din nou ajutor contra agresiunii Rusiei și spune că nu va pleca din Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că agresiunea neîntreruptă a Rusiei asupra ţării sale arată că sancţiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, potrivit Reuters. De asemenea, Zelenski şi-a exprimat regretul că lumea continuă să observe de la distanţă ce se întâmplă în Ucraina: „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Zelensky s-a adresat ucrainenilor într-un discurs televizat, atît în ucraineană, cât și în rusă, și a făcut apel la Rusia să înceteze agresiunea. El a făcut aceste declaraţii după ce capitala Kiev a fost lovită de rachete ruseşti la primele ore ale dimineţii de vineri.

Zelenski a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

„În această dimineață ne apărăm singuri țara. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe”, a spus Zelensky. „A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru și vedem pe pământul nostru că acest lucru nu a fost suficient.”, a adăugat el.

Totodată, el a afirmat că Rusia va trebui „să discute” cu Ucraina „mai devreme sau mai târziu” pentru a pune capăt luptelor. „Cu cât conversația începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”, a spus el.

Volodimir Zelenski a mai spus că în Kiev s-au infiltrat trupe inamice, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina şi s-a apropiat de capitală.

„Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a afirmat el. „Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Citește și