Prima reacție a jurnalistei care a protestat antirăzboi în direct la televiziunea rusă. Unde se află Marina Ovsianikova

 Prima reacție a jurnalistei care a protestat antirăzboi în direct la televiziunea rusă. Unde se află Marina Ovsianikova

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a protestat luni seară, în direct la televiziunea națională rusă Pervîi Canal (Canal 1), afișând un banner împotriva războiului în timpul programului de știri, a anunțat că se află în arest la domiciliu, prin mai multe postări pe Twitter, preluate de portalul polonez Onet, care precizează că aceste mesaje nu au putut fi verificate. Inițial, jurnalista fusese arestată și dusă la o secție de poliție din Moscova, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

După o noapte grea, am fost eliberată și plasată în arest la domiciliu. Nu știu ce se va întâmpla cu mine în viitorul apropiat. Avocatul meu mi-a spus că mă confrunt cu o pedeapsă de la cinci la zece ani (de închisoare, n.r.), potrivit Codului Penal. Nu regret gestul. Aș avea nevoie, totuși, de sprijinul vostru”, a transmis Marina Ovsiannikova, pe Twitter.

Ulterior, jurnalista a revenit cu un mesaj: „Nu regret ceea ce am făcut. Indiferent de consecințe, pentru mine este ca o medalie de onoare”. Cu toate acestea, nu este sigur în ce măsură aceste postări de pe Twitter provin, de fapt, de la Marina Ovsiannikova, notează Onet. Ulterior, pagina de Twitter a jurnalistei a fost ștearsă. Publilcația poloneză mai scrie că jurnalista înregistrase, în prealabil, un mesaj video. Aceasta a afirmat că tatăl ei este ucrainean, iar mama rusoaică, și a făcut apel la organizarea unor proteste împotriva războiului. Jurnalista a spus că îi este rușine de munca ei din cauza propagandei Kremlinului.

La mai bine de 12 ore la de protestul de luni seară, jurnalista era de negăsit. Avocații Marinei Ovsiannikova au transmis că nu reușiseră să o contacteze, iar grupul independent OVD Info, care monitorizează protestele din Rusia pentru drepturile omului, a anunțat, preluând agenția TASS, că autoritățile au demarat o anchetă cu privire la protestul Marinei Ovsianikova.

Maria Palade

https://shok.md/