Primarul Constanței a anulat „înfrățirea” cu Chișinăul, la câteva ore după anunț: „S-a atribuit o semnificație politică semnării acordului”

 Primarul Constanței a anulat „înfrățirea” cu Chișinăul, la câteva ore după anunț: „S-a atribuit o semnificație politică semnării acordului”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului, scrie SHOK.md, cu referire la presa română.

Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două adminstrații, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă și în urma căreia sunt de așteptat evenimente culturale comune, sprijin economic, vizite oficiale ale delegațiilor celor două administrații, alte activități comune etc.

Evenimentul urma să aibă loc marți, 12 aprilie la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor: „Decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, se arată în comunicat.

 

Citește și