Începând cu 2024, BMW va folosi jante din aluminiu produs cu 100% energie verde

 Începând cu 2024, BMW va folosi jante din aluminiu produs cu 100% energie verde

BMW Group îşi intensifică activitățile în domeniul dezvoltării durabile. Astfel, începând cu 2024, compania va folosi jante din aluminiu turnat produs cu 100% energie verde pentru mărcile sale BMW şi MINI, transmite SHOK.md, cu referire la promotor.ro.

În prim plan este electroliza, operațiune mare consumatoare de energie, utilizată la producerea aluminiului, dar şi procesului de turnare a jantelor. În acest scop, s-au încheiat acorduri cu toți furnizorii de jante ai BMW Group.

Producătorul auto german deja folosește din 2020 exclusiv energie verde în toate fabricile sale, iar prin măsuri de compensare a asigurat o producție neutră în ceea ce privește emisiile CO2 în toate fabricile.

Până în prezent, jantele au reprezentat aproximativ 5% din emisiile de CO2 din emisiile generate de furnizori. Tranziţia către o producţie mai durabilă care se bazează pe energie verde va reduce aceste emisii cu mai mult de jumătate. BMW Group achiziționează aproximativ 10 milioane de jante din aliaj uşor pe an; 95% dintre acestea sunt fabricate din aluminiu turnat.

Aluminiul are proprietăţi bune de reciclare, ceea ce face mai uşoară topirea jantelor vechi ca parte a economiei circulare. Acest lucru elimină necesitatea electrolizei, operaţiune mare consumatoare de energie, pentru a produce materia primă primară. În acelaşi timp, materia primă secundară trebuie să îndeplinească şi cerinţele premium ale BMW Group pentru calitate, design, siguranţă şi proprietăţi mecanice.

MINI va deveni un pionier în acest domeniu în 2023, când va începe să folosească jante turnate din aliaj uşor, fabricate din aluminiu secundar (reciclat) în proporţie de 70%, la noua generaţie MINI Countryman. Combinaţia dintre 100% energie verde pentru producţie şi 70% conţinut de materie primă secundară poate reduce emisiile de CO2 cu până la 80%, în comparaţie cu procesele de producţie convenţionale.

BMW Group este implicat activ de mulţi ani în iniţiative internaţionale axate pe standardizarea extracţiei de materii prime. Acestea includ Iniţiativa de Administrare a Aluminiului (ASI), o organizaţie internaţională non-profit susţinută de asociaţii de mediu şi industriale, ONG-uri, producători de aluminiu şi companii de procesare.

 

Citește și