Primii 13 sportivi moldoveni calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. Ambasadorul Franței: „Vă doresc mult succes pentru Moldova”

 Primii 13 sportivi moldoveni calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. Ambasadorul Franței: „Vă doresc mult succes pentru Moldova”
0Shares

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani. În acest an, la JO vor participa cel puțin 13 sportivi din partea Republicii Moldova, care s-au calificat deja. Cu acest prilej, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentați primii sportivi calificați la evenimentul care se va desfășura în Franța, începând cu 26 iulie, scrie UNIMEDIA.

„Deja avem 13 sportivi calificați. Cred că echipa Moldovei are un cuvânt de spus și acest lucru va fi demonstrat la Jocurile Olimpice de la Paris. Îi felicit din start pe sportivii calificați, e un lucru enorm să reprezinți țara și să participi la așa un eveniment istoric”, a declarat Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, dublu campion olimpic.

„Felicitări tuturor sportivilor care s-au calificat la JO de la Paris, știu că pentru ei este foarte importantă această întâlnire. Un sportiv din Republica Moldova a purtat deja flacăra olimpică pe traseu. Sunt fericit și mândru că am putut stabili un parteneriat atât de valoros cu Comitetul Olimpic. Acest parteneriat a început încă în martie, printr-un proiect frumos”, a menționat Ambasadorul Franței în Moldova, Paul Graham.

„Flacăra olimpică a ajuns deja la Paris, pe 8 mai, iar un sportiv din Moldova a purtat deja, flacăra olimpică pe traseu. Acum flacăra este în sudul Franței și va ajunge, pe 26 iulie, pe râul Sena, unde se va desfășura deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris”, a mai adăugat ambasadorul.

„Vă doresc mult succes pentru Moldova”, a conchis Paul Graham, în limba română.

La Jocurile Olimpice de la Paris vor evolua 10.500 de sportivi la 32 de probe, iar paritatea exactă între sportivi și sportive va fi atinsă pentru prima dată în istorie. Republica Moldova are la moment 13 sportivi calificați la Jocurile Olimpice – 8 fete și 5 băieți, la șapte probe:

Serghei Tarnovschi, singurul medaliat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, medalia de bronz;

Daniela Cociu, canoe, o evoluție bună la Tokyo;

Mariana Drăguțan, calificată spectaculos, în premieră, la Jocurile Olimpice;

Alisa Glinca, echitație, calificare pentru prima dată;

Zalina Margieva, record, 5 prezențe la Jocurile Olimpice;

Victor Ciobanu, locul 5 la JO Tokyo;

Ana Dulce, cea mai tânără prezență la Tokyo, va fi și la Paris;

Valentin Petic, demonstrație foarte bună la Istanbul, luote greco-romane;

Maria Olărașu, pentru a doua oară la olimpiadă;

Dan Olaru, la proba de tir cu arcul;

Anastasia Nichita, la proba lupte;

Irina Rîngaci, la proba lupte;

Marin Robu, la haltere.

„Cu siguranță vom avea mult mai mulți reprezentanți, pentru că încă sunt calificări în derulare”, a precizat prezentatorul conferinței.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md