Bărbatul care și-a stropit soția și fetița cu acid, trimis pe banca acuzaților: Ce pedeapsă riscă

 Bărbatul care și-a stropit soția și fetița cu acid, trimis pe banca acuzaților: Ce pedeapsă riscă
0Shares

Bărbatul, acuzat de tentativă de omor, după ce și-a stropit soția cu acid a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit informațiilor, învinuitul și-a recunoscut vinovăția și a declarat că se căiește în cele comise. Acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detențiune pe viață, scrie UNIMEDIA.

„Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința bărbatului de 56 de ani, învinuit de faptul că a încercat să își omoare soția.

Conform învinuirii înaintate de către procurori, la data de 28 februarie 2024, aproximativ la orele 12:20, învinuitul, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, a inițiat un conflict cu soția sa în vârstă de 36 de ani, a luat o sticlă cu acid sulfuric concentrat, cu care a stropit-o pe ultima. În momentul în care copilul minor s-a implicat în conflict, a fost stropită din imprudență cu aceeași substanță. Din cauze independente de voința făptuitorului acesta nu si-a dus intenția de omor până la capăt, din motiv că victima a reușit să fugă din apartament, solicitând ajutorul persoanelor terțe.

Prin acțiunile învinuitului, victimei i-au fost cauzate arsuri chimice ale feței, gâtului, ochiului stâng, cavității bucale, membrului superior drept și altor părți ale corpului, arsuri ale căilor respiratorii și alte leziuni, care au fost apreciate, conform raportului de expertiză medico-legală, drept vătămări corporale medii. Copilei, în vârstă de 6 ani, i-au fost cauzate arsuri, care au fost apreciate drept vătămări corporale ușoare.

Fapta acuzatului a fost încadrată juridic conform art.27, art.145 alin.(2) lit.a), e1), j), m) din Codul penal – tentativă de omor intenționat, comis cu premeditare, asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime, prin mijloace periculoase pentru viața sau sănătatea mai multor persoane.

Învinuitul și-a recunoscut vinovăția și a declarat că se căiește în cele comise. Acesta se află în arest preventiv.

Făptuitorul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detențiune pe viață”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Cazul șocant al Nicoletei, care a fost stropită cu acid de soțul său, alături de fiica sa de 7 ani a fost făcut public de activista Cristina Mastac Comerzan, care a cerut ajutorul oamenilor, pentru cele două victime.

La 20 martie, bărbatul care și-a stropit cu acid soția și fiica a fost reținut pentru tentativă de omor. Potrivit poliției, cazul a avut loc la data de 28 februarie, în sectorul Botanica. „Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale”, declarau atunci oamenii legii.

Bărbatul care și-a stropit soția și fetița de 7 ani cu acid ar fi comis infracțiunea premeditat. Acesta ar fi fost supus unei expertize psihiatrice, iar rezultatele ar demonstra că este absolut sănătos din punct de vedere mental. „El a făcut-o cu gândire lucidă, a fost totul premeditat. A povestit singur: Întâi am vrut să o tai, apoi m-am gândit că nu o voi putea omorâ și am crezut că din cauza acidului va muri 100%.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md