Prințul Charles îi susținea financiar pe Harry și Meghan Markle, chiar și după ce au renunțat la familia regală

 Prințul Charles îi susținea financiar pe Harry și Meghan Markle, chiar și după ce au renunțat la familia regală
0Shares

Prințul Charles a continuat să-i susțină financiar pe Harry și Meghan Markle, cu “o sumă substanțială”, în lunile care au urmat după ce aceștia s-au retras din familia regală britanică, informează SHOK.md, cu referire la digi24.

Clarence House, biroului prințului de Wales și a soției sale, Ducesa de Cornwall, a făcut publică această informație când a prezentat bilanțul familiei regale.

Prințul Harry a declarat într-un interviu cu Oprah Winfrey că familia “i-a tăiat finanțarea” în primul trimestru al anului 2020. Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul Charles a continuat să susțină financiar cuplul până în vara anului trecut.

Harry și Meghan Markle au susținut că este vorba despre același termen. Un purtător de cuvânt al lor a spus că Prințul Harry s-a referit în interviul acordat lui Oprah Winfrey la primul trimestru din anul fiscal 2020, adică la perioada 1 aprilie – 1 iulie.

Monarhia britanică i-a costat pe cetățenii britanici 87,5 milioane de lire sterline (102 milioane de euro) în perioada 2020-2021, în creștere cu 18,1 milioane de lire (21 de milioane de euro) față de anul anterior. Totodată, a fost făcut public faptul că 8,5% din totalul angajaților Palatului Buckingham fac parte dintr-o minoritate etnică.

Potrivit Clarence House, susținerea financiară a ambilor săi fii, alături de familiile lor, l-a costat pe prințul Charles 4,5 milioane de lire (5,2 milioane de euro) în anul anterior.

Harry și Meghan Markle apar ca beneficiari ai venitului prințului Charles din partea Ducatului de Cornwall, deși s-au retras din familia britanică la sfârșitul lunii martie din 2020. Costurile prințului Charles au scăzut cu 1,2 milioane de lire sterline (1,4 milioane de euro) după retragea lui Harry și Meghan.

“Cum ne aducem aminte toți, în ianuarie 2020 ducele și ducesa au anunțat că se vor retrage din familia regală britanică, iar ducele a spus că va acționa pentru a-și dobândi independența financiară. Prințul Charles a alocat o sumă substanțială pentru a-i susține în procesul de tranziție. Finanțarea a încetat în vara anului trecută. Cuplul este acum independent din punct de vedere financiar”, a declarat un purtător de cuvânt al Clarence House.

În interviul din martie 2021 acordat lui Oprah Winfrey, Harry a spus că “familia mi-a tăiat finanțarea” în “primul trimestru din 2020”. Întrebat despre termenele diferite, purtătorul de cuvânt Clarence House a spus: “Nu aș spune că termenele sunt foarte diferite. Tot ce vă tot spune sunt informațiile”.

Un purtător de cuvânt al ducilor de Sussex a declarat reporterilor: “Prezentați două termene diferite și este incorect să sugerați că există o contradicție”. “Comentariile ducelui în timpul interviului cu Oprah Winfrey erau legate de primul trimestru din anul fiscal din Marea Britanie, care începe în aprilie”.

Harry și Meghan au semnat înțelegeri de milioane de euro cu Netflix și Spotify, iar ducele i-a spus lui Oprah că a încheiat aceste contracte pentru a-și plăti costurile de protecție. El a mai spus că avea ce i-a lăsat Prințesa Diana – 7 milioane de lire (8,1 milioane de lire) – și “că fără acei bani nu ar fi reușit să facă asta”.

0Shares