Putin l-a premiat pe Kadîrov pentru rolul său în războiul din Ucraina

 Putin l-a premiat pe Kadîrov pentru rolul său în războiul din Ucraina

Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov la rangul de general-locotenent pentru contribuția pe care a adus-o la invadarea Ucrainei, de care liderul cecen se folosește pentru a-și arăta loialitatea pentru președintele Rusiei și pentru a-și consolida puterea în Cecenia, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Kadîrov a spus săptămâna aceasta că un asociat de seamă al său care ar fi jucat un rol cheie în asasinarea din 2015 a lui Boris Nemțov, fostul lider al opoziției din Rusia, a fost rănit în luptele purtate în orașul asediat Mariupol.

Cecenii au publicat imagini cu Kadîrov care l-a vizitat pe „dragul [său] frate”, Ruslan Geremeev, la spital. Videoclipuri postate în trecut îl arătau pe Geremeev luptând în Mariupol, inclusiv în zona primăriei care a fost recent capturată de ruși.

Familia lui Nemțov l-a acuzat de mult timp pe Geremeev că a fost creierul operațiunii de asasinare a politicianului rus. Cinci ceceni au fost găsiți vinovați de crimă în 2017, dar procesul a fost denunțat de rudele lui Nemțov și alți apropiați ai săi care spun că procedurile legale au fost organizate doar pentru a-i proteja pe cei care au pus la cale asasinatul.

Putin l-a promovat pe Kadîrov pentru rolul său în războiul din Ucraina la rangul de general-locotenent

Maria Palade

https://shok.md/