Reacția lui Cavcaliuc, după ce Procuratura a cerut CEC să permită punerea acestuia sub învinuire în dosarul „zelionka”

 Reacția lui Cavcaliuc, după ce Procuratura a cerut CEC să permită punerea acestuia sub învinuire în dosarul „zelionka”
0Shares

„Demersul procuraturii la CEC e o confirmare că se urmărește scoaterea mea din cursa electorală, cu orice preț. Prin acest demers ei au confirmat și ceea ce au încercat să țină în taină – ședința secretă, la care puneau la cale cum să îmi închidă gura”, declară Gheorghe Cavcaliuc, după ce Procuratura Sîngerei a cerut aducerea forțată a lui Cavcaliuc pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”, scrie SHOK.MD, cu referire la UNIMEDIA.

„Demersul procuraturii la CEC e o confirmare că se urmărește scoaterea mea din cursa electorală, cu orice preț. Prin acest demers ei au confirmat și ceea ce au încercat să țină în taină – ședința secretă, la care puneau la cale cum să îmi închidă gura. 

Iată o dovadă absolută că activismul meu politic îi deranjează pe cei care astăzi mai trag sforile. Lor le este frică, pe bună dreptate, că deja după 11 iulie vor înfunda pușcăria pentru toate fărădelegile comise. 

Am un mesaj pentru oponenții mei. Văd că vă este frică. Dar să știți că mai am foarte multe de spus. Cetățenii vor vedea adevărata voastră față, nu veți mai reuși să ascundeți ”afacerile” voastre pe seama statului și a cetățenilor și veți da socoteală pentru fiecare leu primit sub formă de mită sau furat de la oameni și de la stat. 

Vin cu un îndemn și pentru procurori, care sunt folosiți acum pentru a mă indimida și a exercita presiuni asupra mea. Nu vă lăsați folosiți în ilegalități. Nu îndepliniți ordinele criminale.

Eu, personal, și echipa PACE considerăm că e un joc politic, mai ales că ați somat să se prezinte la audieri și cinci doamne, membre ale partidului și candidați pentru funcția de deputat.

Toate acțiunile procurorilor au fost contestate de către avocații noștri și instanța încă nu s-a pronunțat. Sau vă grăbiți pentru ca le ard călcâiele șefilor voștri? Și încetați să răspândiți minciuni că m-aș fi eschivat”, a declarat Cavcaliuc.

Procuratura raionului Sângerei a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat pe Gheorghe Cavcaliuc în fața procurorilor pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

0Shares