Procuratura Sîngerei cere aducerea forțată a lui Cavcaliuc pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”

 Procuratura Sîngerei cere aducerea forțată a lui Cavcaliuc pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”

Procuratura raionului Sângerei a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat pe Gheorghe Cavcaliuc în fața procurorilor pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, scrie SHOK.MD.

„Întrucât Președintele partidului PACE refuză să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul „verde de briliant”, iar între timp a obținut statutul de candidat la funcția de deputat, fiindu-i aplicabile garanțiile reglementate prin art.51 Cod Electoral, Procuratura raionului Sângerei a înaintat CEC un demers pentru a obține consimțământul de a-l aduce forțat în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea și a transmite cauza în judecată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap. Acesta s-a dovedit a fi chiar fiul nașilor lui Tutunaru.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, spune că este o „decizie asumată” a PACE, acțiunea colegilor săi din partid de a stropi cu verde de briliant pe șeful CES Sîngerei.

Inspectoratul de Poliție Sîngerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului Acasă Construim Europa, liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc.

Primele declarații ale lui Tutunaru au fost făcute pentru UNIMEDIA: „Văd umbre. E fiul nașilor, nu am avut divergențe… Este un atac politic, nu-i de vaccin”.

Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, este bănuit pe două capete de acuzare, în dosarul „zelionka” și anume „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Citește și