Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew, titlul de Alteță Regală, din cauza unui scandal sexual de la 17 ani

 Regina Elisabeta i-a retras Prințului Andrew, titlul de Alteță Regală, din cauza unui scandal sexual de la 17 ani

Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. – His Royal Highness, HRH), conform unui anunț recent al Palatului Buckingham, citat de BBC și Sky News. Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew vor reveni Reginei Elisabeta, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

În comunicatul emis de Palat se arată că „Ducele de York va continua să nu aibă nicio îndatorire publică și se va apăra în cadrul procesului ca cetățean privat”.

Această decizie a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Andrew Mountbatten-Windsor este judecat în Statele Unite într-un proces în care este acuzat de agresiune sexuală. El este acuzat de Virginia Giuffre că a agresat-o sexual pe vremea când aceasta avea 17 ani. Andrew își susține cu vehemență nevinovăția.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și