Revoltă după ce o vloggeriță s-a filmat în timp ce gătește și mănâncă un rechin alb. Poliția chineză a început o anchetă

 Revoltă după ce o vloggeriță s-a filmat în timp ce gătește și mănâncă un rechin alb. Poliția chineză a început o anchetă

Poliţia chineză a deschis o anchetă după ce o vloggeriţă a publicat un videoclip controversat în care poate fi văzută gătind și mâncând un exemplar mare de rechin alb, o specie protejată, au transmis autorităţile şi publicațiile locale, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

În clip, vloggeriţa cunoscută sub numele de Tizi, prepară la grătar și apoi mănâncă din carnea marelui prădător.

Gestul ei a provocat reacţii de revoltă pe rețelele sociale chineze.

Poliţia din oraşul Nanchong, situat în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, a confirmat duminică că era, într-adevăr, vorba despre un exemplar de rechin alb, potrivit Fengmian News.

„Carnea este foarte fragedă”, spune Tizi în videoclipul postat online la jumătatea lunii iulie, în timp mușcă dintr-o bucată mare de carne pregătită la grătar.

În imagini, redistribuite pe scară largă în China, tânăra despachetează peştele cu lungimea de doi metri şi apoi se întinde lângă el pentru a-i scoate în evidenţă dimensiunile mari.

Rechinul este apoi tăiat în două, marinat şi preparat pe grătar, în timp ce capul este gătit în bulion picant, metode clasice de preparare a peştelui în China.

În acest caz a fost deschisă o anchetă, condusă de poliţişti din cadrul securităţii publice, a declarat luni Biroul Municipal al Agriculturii din Nanchong într-un comunicat.

Rechinul alb se află pe lista de specii „vulnerabile” a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), imediat sub categoria „pe cale de dispariţie”.

Populaţiile de rechini la nivel mondial au fost decimate în ultimele decenii, parţial din cauza pescuitului.

În China, rechinii figurează pe lista speciilor protejate. Deţinerea lor este ilegală şi poate fi pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

„Este pur şi simplu uimitor că o vedetă de pe internet poate să mănânce un animal protejat în faţa a milioane de oameni”, a scris un utilizator pe reţeaua socială Weibo, în acord cu majoritatea comentariilor.

„Aceşti inculţi sunt gata să recurgă la cea mai mare josnicie doar pentru a atrage atenţia”, spune un alt comentator.