Rusia l-a alungat: Bloggerul Nekoglai, trimis forțat în Moldova, noaptea trecută. Ce s-a întâmplat înainte de decizie

 Rusia l-a alungat: Bloggerul Nekoglai, trimis forțat în Moldova, noaptea trecută. Ce s-a întâmplat înainte de decizie
Bloggerul Nekoglai, originar din Republica Moldova, care a filmat o parodie despre un soldat rus, a fost expulzat din Rusia, scrie presa rusă. Instanța de la Moscova a decis ca tânărul să achite o amendă de 5 mii de ruble și să fie expulzat din țară. Motivul invocat oficial este încălcarea regimului de ședere. Din coincidență sau nu, dar problemele lui Nekoglai la Moscova au început odată cu o parodie despre un soldat rus, care reușea ca prin minune să scape de grenade, înainte ca acestea să explodeze. Filmulețul a adunat sute de mii de vizaulizări.
Instanța a stabilit că aflarea lui Nekoglai pe teritoriul Federației Ruse este ilegală – acesta nu deține un permis de ședere, iar timpul maxim acordat unui cetățean străin a fost depășit.

„În această seară, Nikolai Lebedev a fost expulzat din Rusia pentru încălcarea legislației privind imigrația”, a menționat sursa citată.

Bloggerul a fost reținut la Moscova, la scurt timp după publicarea parodiei despre un soldat rus. Acesta a „repetat” acțiunile soldatului, fiind acasă, pe covor.

Ulterior, Nekoglai a numit videoclipul drept o „mare greșeală” și a declarat că s-a simțit „ca un animal”, deși filmulețul a reușit să adune sute de mii de vizualizări.

Olesea Bolboceanu-Banari