Rusia, zguduită: Daria Kasatkina a anunţat că e lesbiană şi a postat prima fotografie cu iubita ei

 Rusia, zguduită: Daria Kasatkina a anunţat că e lesbiană şi a postat prima fotografie cu iubita ei

Într-o ţară în care homosexualitatea e un subiect tabu, Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA), cea mai bună rusoaică din clasamentul mondial a anunțat că e lesbiană, în cadrul unui interviu cu Vitya Kravchenko.

Potrivit presei străine, discuţia a ajuns la homosexualitatea, atunci când Kravchenko a întrebat-o pe Kasatkina despre faptul că, de curând, o altă rusoaică, jucătoare de fotbal, vorbim despre Nadya Karpova, a recunoscut că are iubită. După ce a lăudat-o pe compatrioata ei, Kasatkina a recunoscut că şi ea e implicată într-o relaţie cu o persoană de acelaşi sex. Iar după emisiune, Daria a şi postat pe contul ei de Instagram prima fotografie alături de iubita ei.

 

Ce a spus Daria Kasatkina?

„Respect pentru Nadya Karpova pentru că a recunoscut că e lesbiană. Bravo ei! Am fost bucuroasă pentru ea, dar şi pentru alţi oameni ca ea, mai ales fetele aflate în aceeaşi situaţie. Cu siguranţă, dezvăluirea lui Karpova le-a dat curaj, le-a făcut mai puternice.

Dacă zvonurile conform cărora am o prietenă sunt adevărate? Da. E greu şi n-are rost să stai mult ascunsă. Va fi greu pentru creier până când o spui. După aceea, e clar că fiecare trebuie să aleagă cum vrea să se deschidă şi în ce măsură. Cel mai important e să fii bun cu tine însuţi.

Există subiecte şi mai importante care sunt interzise, aşa că nu e de mirare că a alege să fii gay e ceva interzis în Rusia”, a spus sportiva.

Citește și