S-a stins din viață marele actor de teatru și film, Boris Bechet

 S-a stins din viață marele actor de teatru și film, Boris Bechet

Actor de teatru și film, Boris Bechet, s-a stins astăzi din viață. Anunțul a fost făcut de către consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale.

… Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”.

Pe 7 februarie 2021 actorul a împlinit 68 de ani.

Acesta a studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi a trecut la Chișinau la Teatrul poetic (astăzi Teatrul „Alexei Mateevici”).

În anul 1991 a devinit artist emerit al poporului.