S-a stins din viaţă regizoarea Larisa Filipschi: „O pierdere incomensurabilă. Avea o cultură aparte”

 S-a stins din viaţă regizoarea Larisa Filipschi: „O pierdere incomensurabilă. Avea o cultură aparte”

S-a stins din viaţă Larisa Filipschi, regizoarea care a activat 47 de ani la postul naţional de televiziune. Anunțul trist a fost făcut de către jurnalista Irina Ropot. „Suflet mare, suflet sensibil. Suflet frumos! Avea o cultură aparte, erudițită și profesionistă”, a scris Ropot, informează SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Larisica – astfel o numeam noi colegii, pentru că avea un suflet ca pâine caldă! Larisa Filipschi regizor de-o viață! Regizor de emisie, regizor, programe, specialist în toate domeniile de producție TV. E mare durerea noastră, o pierdere incomensurabilă! Ne-a lăsat modelul său de a fi și lumină, multă lumină ne-a lăsat… și a plecat în călătoria fără de întoarcere.

Suflet mare, suflet sensibil. Suflet frumos! Avea o cultură aparte, erudițită și profesionistă! De tot ce apuca o făcea cu multă dăruire, își ajuta colegii aflați la început de cale și se bucura sincer pentru fiecare dintre noi, avea un har neprețuit – iubea oamenii și avea grijă să-i pună în lumină. Această lumină aprinsă în sufletele noastre –a celor care au iubit-o, stimat-o și au prețuit-o – curge spre cer și îi deschide porțile. Dumnezeu să o ierte. Sincere condoleanțe, fiului Iura, prietenilor și celor dragi și scumpi inimii ei, familiei noastre din TV Moldova 1”, a menționat Irina Ropot.

Larisa Filipschi s-a născut în satul Vînători din raionul Nisporeni în anul 1954. De-a lungul carierii a obţinut rezultate remarcabile, iar în anul 2018, a primit medalia Meritul Civic.