S-au rostogolit până la ușa ministerului: Unde de fapt au ajuns merele, aruncate în câmp și ce spune fermierul

 S-au rostogolit până la ușa ministerului: Unde de fapt au ajuns merele, aruncate în câmp și ce spune fermierul

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a venit cu precizări, după ce pe rețelele sociale a fost publicat un video în care o remorcă plină cu mere au fost lăsate pe o margine de câmp. Potrivit reprezentanților de la minister, fructele au fost depozitate temporar la marginea livezii, ca ulterior să fie transportate la o fabrică, dar nu pentru a fi duse la gunoi, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Agricultorul are contract cu fabrica de conserve, totodată agricultorul are capacitate insuficientă de a transporta cantitatea de mere la fabrică, respectiv a luat tehnică de la fabrica de procesare, adică o tehnică mai mare cu un volum mai mare de încărcătură.

El aduce la marginea livezii, descarcă în grămadă, după aceea cu încărcător frontal încarcă în mașina mare și duce la fabrică. Agricultorul nu a știut despre filmare. Despre acest caz ne-a fost comunicat de la Direcția Agricolă, dimineață. Au fost la fața locului, au discutat cu proprietarul. Proprietarul a spus că a observat, ieri că a fost cineva și filma, dar fără ca să întrebe. Asta nouă ni s-a spus”, a declarat pentru UNIMEDIA, Vasile Șarban, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Amintim că pe rețelele de socializare a apărut un video, în care autorul menționează că un agricultor de la Dondușeni este nevoit să arunce remorci pline cu mere la margine de drum. „Uitați-vă oameni buni ce roadă are omul acesta, nu vrea să o cumpere nimeni, statul nu se interesează și el le aruncă la gunoi”, a spus acesta.

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit și el cu o reacție. Acesta a menționat că „primăria va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe”.

 

Citește și