Sanna Marin spune că ar accepta să facă un test antidrog

 Sanna Marin spune că ar accepta să facă un test antidrog

Șefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a declarat, joi, că este dispusă să se supună unui test antidrog după ce a fost criticată în urma apariției pe rețelele sociale a unui clip video în care apare dansând împreună cu niște prieteni. Criticii prim-ministrei finlandeze o acuză că a consumat droguri la petrecerea respectivă, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.ro.

„Nu am nimic de ascuns. Nu am consumat droguri şi, în consecinţă, nu am nicio problemă să fac un test”, a declarat Sanna Marin, citată de AFP și Agerpres.

Intens distribuită pe reţelele sociale şi publicată de diferite media, înregistrarea video o arată pe social-democrată dansând împreună cu un grup de persoane. „Aceste imagini sunt private, au fost filmate în locuri private. Petreceam o seară cu prieteni”, a explicat Sanna Marin.

Felul ei de a dansa a fost criticat de unii, care au considerat acest comportament puţin potrivit pentru un prim-ministru, în timp ce alţii au fost de părere că şefa guvernului avea dreptul să se distreze cu prieteni la o petrecere privată. Zvonuri foarte controversate au circulat în legătură cu afirmaţii ale unor persoane neidentificate care au acuzat că la petrecere s-au consumat droguri.

Deputatul Mikko Karna din Partidul de Centru, membru al coaliţiei guvernamentale conduse de Sanna Marin, a scris, joi, pe Twitter că „ar fi înţelept” ca şefa executivului „să se supună voluntar unui test de depistare de droguri”.

Sanna Marin a afirmat că la petrecere s-a băut alcool, dar a dezminţit că ea sau alţi participanţi ar fi consumat droguri. Antti Lindtman, liderul deputaţilor Partidului Social-Democrat (SDP), a declarat într-o conferinţă de presă că prim-ministra are sprijinul acestui grup parlamentar: „Nu văd o mare problemă în faptul că dansează cu prieteni la un eveniment privat”, a spus el. În ce priveşte testul antidrog, rămâne la latitudinea ei, a adăugat Lindtman.

Sanna Marin, cea mai tânără şefă de guvern din lume la momentul accederii în funcţie, în 2019, a fost deja sub focul criticilor pentru petreceri la reşedinţa sa oficială. În decembrie 2021, a fost criticată pentru că dansase până în zori în timp ce era contact al unei persoane infectate cu coronavirus. Un sondaj realizat atunci pentru canalul MTV3 a arătat că două treimi dintre intervievaţi au fost de părere că ieşirea Sannei Marin la petrecere a fost o „greşeală gravă”.