Sărbătoare la Președinție: Maia Sandu împlinește 50 de ani. Ce face, de obicei, șefa statului în această zi

 Sărbătoare la Președinție: Maia Sandu împlinește 50 de ani. Ce face, de obicei, șefa statului în această zi

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește astăzi, ziua de naștere. Șefa statului împlinește 50 de ani, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Maia Sandu este născută pe 24 mai 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești. A studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea Management, și relații internaționale la Academia de Administrare Publică. Șefa statului a studiat la Harvard Kennedy School of Government (SUA), obținând titlul de Master în administrație publică.

Anterior, Maia Sandu a fost prim-ministră și ministră a Educației.

Vineri șefa statului a declarat în cadrul unei emisiuni că urmează să-și ia câteva zile libere pentru a pleca în SUA și ține un discurs în fața absolvenților Harvard.

Maia Sandu de ziua sa își ia liber de la muncă. „În special de când sunt în funcții publice, îmi iau zi liberă și de ziua mea și merg în pădure. Fac drumeții de vreo 10 kilometri pentru că asta mi-a cerut mie sufletul. Și în general, consider că ziua de naștere se petrece împreună cu familia”, a relatat aceasta în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Șefa statului consideră că „ziua de naștere se petrece împreună cu familia și cu prietenii și nu în spațiul oficial”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și