Sărbătoare mare în familia Botgros. Maestrul împlinește 69 de ani! Ce mesaj emoționant i-a lăsat fiul său

 Sărbătoare mare în familia Botgros. Maestrul împlinește 69 de ani! Ce mesaj emoționant i-a lăsat fiul său

Maestrul Nicolae Botgros mai urcă o treaptă a vieții. Dirijorul Orchestrei Lăutarii sărbătorește cea de-a 69-a aniversare. Cu această ocazie familia, prietenii și colegii de breaslă i-au adresat cele mai frumoase mesaje de felicitare, scrie SHOK.md.

Din mesajele pe care le-a primit, nu au lipsit cuvintele calde, din partea fiului său:

„La mulți ani, tăticule. Te iubim enorm și ne mândrim cu tine. Astăzi, îți dorim sănătate, pace, fericire, bunăstare și succes în toate. Fie ca în viață să nu ai motive de tristețe și dezamăgiri, iar fiecare zi să fie norocoasă și fericită”.

Colegii de breaslă la fel au venit cu felicitări emoționante:

Maestrul Botgros s-a născut în satul Badicu-Moldovenesc, raionul Cahul într-o familie de lăutari. Artistul împreună cu cei doi frați au învățat să cânte la câte un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La șapte ani s-a dus la Școala de muzică din Cahul. Împreună cu fratele său Vasile, s-a întors primăvara acasă, din lipsă de bani. Copiii cântau la nunți pentru a câștiga un ban. Câte puțin, Nicolae a lăsat toba în favoarea viorii.

Mai târziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală. Aici pentru prima dată a asistat la un concert al orchestrei „Lăutarii”.

În 1973 şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe scena profesionistă alături de orchestra „Lăutarii”, cârma căreia o preia din anul 1978. În 2002, Orchestra „Lăutarii” a fost declarată cea mai bună orchestră de muzică populară din tot arealul românesc.

Maria Palade

https://shok.md/