„Ei sunt cei mai iubiți dintre pământeni, dar astăzi e despre el…”. Mesajul emoționant al lui Nicu Țărnă, pentru tatăl său

 „Ei sunt cei mai iubiți dintre pământeni, dar astăzi e despre el…”. Mesajul emoționant al lui Nicu Țărnă, pentru tatăl său

Actorul și regizorul Tudor (Dorel) Țărnă a împlinit 75 de ani. Cu această ocazie fiul său Nicu Țărnă a venit cu un mesaj emoționant, scrie SHOK.md.

„Ei sunt Cei Mai Iubiți dintre Pământeni…
Dar azi despre El…Tata
Ar trebui să-ți scriu mulțumesc pentru că….
Și multe altele…
Îți multumesc pentru ……..și chiar îți mulțumesc……dar cel mai mult
Îți mulțumesc că ai ales să fii parintele meu…❤️
La Mulți Ani, Tata!!!
Fii sănătos și Fii fericit!!!
P.S. Mama și ție La Mulți Ani și te iubesc mult!!!”, a scris Nicu pe pagina sa de facebook.

 

Tudor Țărnă a acumulat o experință mare de viață în domeniul pedagogico-artistic. A fost învățător la Școala-internat din Orhei, apoi director al Palatului de Cultură din acest oraș.

Avea vocația scenei și firesc era să ajungă în teatru. Ceea ce s-a și întâmplat. În anii 1974-1979 a jucat pe scena Teatrului Academic „A.S. Pușkin” (actualul Teatru Național „Mihai Eminescu”) mai multe roluri atât din dramaturgia clasică, cât și contemporană. Amintim doar câteva: Florindo din „Slugă la doi stăpâni” de C. Goldoni, Bubnov din „Azilul de noapte” de M. Gorki, Soldatul din „Zborul” de V. Kin, Duță din „Președintele” și Gore din „Cântec de leagăn pentru bunici” ambele de D. Matcovschi ș.a.

Tot în acest teatru a activat și ca director adjunct. Anii `90 ai secolului trecut au fost ani de cotitură pentru arta teatrală din Republica Moldova. Nu doar schimbări de ordin estetic s-au înregistrat, ci au luat naștere noi teatre, unul din ele fiind Teatrul de Revistă „Ginta Latină”, inițial gândit ca un Teatru de operetă de către actorul și regizorul Sandri Ion Șcurea (în memoria sa există o sală care-i poartă numele), apoi definitivat ca gen de teatru de revistă de către Tudor Țărnă, care i-a dat formă și culoare prin șirul de spectacole montate, prin trupa pe care a format-o și prin faptul că o perioadă îndelungată se află la cârma acestei prestigioase instituții.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și