Sărbătoare pentru moldovenii din Turcia. Orchestra „Lăutarii” și ansamblul „Joc” vor evolua la Ankara, de Zilele Culturii Moldovenești

 Sărbătoare pentru moldovenii din Turcia. Orchestra „Lăutarii” și ansamblul „Joc” vor evolua la Ankara, de Zilele Culturii Moldovenești
În perioada 23-28 noiembrie, Ministerul Culturii împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Turcia și Ministerul Culturii și Turismului din Turcia, organizează Zilele Culturii Moldovenești, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, scrie SHOK.md, xu referire la UNIMEDIA.
Evenimentul, care va avea loc la Ankara, cuprinde mai multe acțiuni culturale, printre care spectacole de muzică și dans popular. La 23 noiembrie, în sala ATO Congresium, va evolua Ansamblul Național Academic de dansuri populare „Joc”.
Concertul orchestrei „Lăutarii” va avea loc pe 24 noiembrie, în incinta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. În cadrul evenimentului va evolua și ansamblul găgăuz de dans „Kadînja”. Vor fi organizate expoziții de pictură (27-28 noiembrie AVM Armada).
„Promovarea tradițiilor și obiceiurilor naționale sunt direcțiile prioritare de cooperare pe viitor, astfel încât prietenia dintre cele două state să evolueze într-un solid parteneriat strategic. Zilele Culturii Moldovenești în Turcia au scopul de a accentua importanţa promovării diversității culturale și a dialogului intercultural, cultura fiind o platformă strategică pentru dezvoltarea socio-economică a unui stat”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Culturii.