Scandal sexual la Curtea de Conturi: Șeful instituției, Marian Lupu, acuzat de o angajată de „avansuri” și răfuială pentru că l-ar fi refuzat

 Scandal sexual la Curtea de Conturi: Șeful instituției, Marian Lupu, acuzat de o angajată de „avansuri” și răfuială pentru că l-ar fi refuzat

Scandal sexual la Curtea de Conturi. Șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian susține că președintele instituției, Marian Lupu i-ar fi făcut „avansuri sexuale”. Angajata susține că „refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”. Marian Lupu nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile, iar reprezentanții instituției au menționat că vor reveni cu o reacție oficială.

„Ce se întâmplă cu femeile lidere la Curtea de Conturi care nu se supun condițiilor și nu acceptă avansurile sexuale ale lui Lupu? Eu, unica femeie angajată la Curtea de Conturi care am candidat la funcția de membru al Curții, de când Lupu e președinte, refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi.
Subemanciparea mea ca femeie lider cu o reputație ireproșabilă din partea lui Marian Lupu este determinată de refuzul meu de a-i accepta condițiile pentru a fi recunoscută ca membră a echipei lui. De altfel, Lupu nu e deranjat de natura unor relații amoroase dintre unii colegi la Curtea de Conturi, ba mai mult le aranjează deplasări de serviciu peste hotarele țării și îi motivează financiar prin cumul de funcții. Descurajarea unor astfel comportamente s-a terminat cu aplicarea mie a „mustrării aspre” și pătarea reputației mele profesionale, pentru a nu putea avansa în carieră, inclusiv în funcția de președinte al Curții de Conturi. Acestea sunt metodele transpuse la Curtea de Conturi dintr-un regim oligarhic și dictatorial din care provine Marian Lupu, pentru a-și asigura funcția de președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova”, a scris Tatiana Vozian pe pagina sa de Facebook.
Marian Lupu nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile, iar reprezentanții instituției au menționat că vor reveni cu o reacție oficială.

Valerica Baxanean