Sexoloaga Natalia Pavalachi, despre cum trebuie să reacționeze părinții dacă copilul lor îi vede făcând sex: „Nu e nimic grav”

 Sexoloaga Natalia Pavalachi, despre cum trebuie să reacționeze părinții dacă copilul lor îi vede făcând sex: „Nu e nimic grav”

Sexoloaga Natalia Pavalachi a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Dorina Galben, cum trebuie să reacționeze părinții dacă au fost prinși  în „ flagrant” de copilul său, într-un moment de intimitate. Aceasta susține că situația poate fi rezolvată cât se poate de natural, părinții trebuie să-i explice copilului într-un ton calm că așa ei își manifestă dragostea și „nu e nimic grav”,  a menționat Natalia, scrie SHOK.md.

„În primul rând, dacă copilul vostru v-a văzut făcând sex, pe dânsul ce-l poate să-l sperie, sau care ar putea avea un impact asupra lui este dacă are impresia că tata îi face rău mameiâ și  îi pare că cineva suferă. În cazul acesta cred că e important de spus că noi adulții avem anumite momente și dacă ți-a părut că mama este supărată sau o doare, nu este așa. De fapt, noi ne iubim așa și primim plăcere.

Oamenii să nu se teamă să spună: nu-ți fă grigriji de ceea ce ai văzut, noi o să fim mai atenți, o să închidem ușa, dar și tu când intri la noi în cameră bate la ușă, pentru că este riscul acesta. Dar nu e nimic grav”, a declarat aceasta.

Natalia a mai menționat că foarte important este tonul cu care vorbește părintele cu copilul său, întrucât „tu poți să-i spui una, dar ceea ce simți e altceva și el aceasta aude. Cât mai calm explicați, aceasta face parte din intimitatea noastră. Îl stresează mai mult psihologic, dacă noi nu-i vorbim și îi lăsăm spațiu ca el să-și imagineze ce vrea”.