Sfaturi pentru încărcarea corectă a bateriei telefonului sau tabletei

 Sfaturi pentru încărcarea corectă a bateriei telefonului sau tabletei

Încărcarea corectă a bateriei telefonului este o problemă cunoscută și des întâlnită de toți utilizatorii de telefoane mobile și nu numai. Cu toții folosim diverse dispozitive iar acestea oferă destul de rar energie pentru mai mult de o zi de utilizare. Mulți dintre noi lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte și adormim știind că atunci când ne vom trezi vom găsi bateria încărcată, scrie SHOK.md cu referire la techcafe.

Dacă vrei să afli cum poți extinde durata de viață a bateriei telefonului sau tabletei tale atunci poți citi mai multe despre asta într-un alt articol publicat pe acest blog: Sfaturi pentru extinderea duratei de viață a bateriei telefonului.

Care este modul optim de a încărca bateria telefonului?

Punctul sensibil al bateriilor Litiu-Ion este acela că trebuie menținute încărcate între 50% și 80%.

Asta permite ionilor de încărcare să lucreze și să protejeze viața bateriei. Încărcarea acesteia pe perioade scurte de-a lungul zilei le va oferi ionilor energia necesară de funcționare.

Încărcările dese și scurte pe parcursul zilei mențin bateria la într-un mod optim de funcționare. Nu este plăcut dar aceasta este calea optimă de a încărca bateria dacă vrei să îi asiguri o durată de viață lungă.

Este recomandat să faci un ciclu complet de încărcare poate odată pe lună. Această operațiune recalibrează bateria și ajută la menținerea unei bune durate de viață.

Dacă folosești o carcasă, husă sau un alt tip de accesoriu ce oprește căldura, atunci temperatura bateriei va crește iar asta cauzează oxidarea celulelor conducând astfel la reducerea capacității și scurtarea duratei de viață.

Asigură-te că înlături orice accesoriu de protecție (bumper, carcasă adițională sau husă) dacă ai de gând să lași dispozitivul conectat la încărcător pe perioade lungi (în timpul somnului, de exemplu) mai ales dacă îl și folosești pe timpul încărcării.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și