Singurul fotbalist nevaccinat, din lotul Elveției a fost depistat pozitiv cu Covid

 Singurul fotbalist nevaccinat, din lotul Elveției a fost depistat pozitiv cu Covid
0Shares

Internaționalul elvețian Granit Xhaka a fost depistat pozitiv cu noul corona virus şi va rata meciurile cu Italia şi Irlanda de Nord din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, scrie SHOK.md cu referire la lesoir.be.

Căpitanul naţionalei Elveţiei în vârstă de 28 de ani a ratat din acelaşi motiv şi meciul amical cu Grecia, scor 2-1, disputat miercuri. Fotbalist de origine albaneză, Granit Xhaka a refuzat să se vaccineze, potrivit federaţiei elveţiene, şi acum a fost plasat în izolare. „Granit Xhaka nu a fost vaccinat.

El este un jucător care nu este vaccinat. Am lăsat asta pe seama fiecărui jucător, este o decizie personală a fiecăruia, la fel ca orice altă persoană din Elveţia. Am emis o recomandare ca toată lumea să se vaccineze. Dar el a decis. Şi este, de asemenea, dreptul său să nu fie vaccinat”, a spus Adrian Arnold, purtător de cuvânt al federației elvețiene.

„Toţi ceilalţi jucători din echipă au fost vaccinaţi  s-au recuperat după Covid, deci sunt mai mult sau mai puţin în siguranţă, cel puţin din punct de vedere medical, deşi nu este niciodată sigur. În consecinţă, avem o rată de vaccinare foarte mare. Acum, din păcate, Granit a fost infectat. Din punct de vedere sportiv, este o ruşine pentru noi în acest moment important”, a declarat Adrian Arnold.

Mijlocaşul echipei Arsenal Londra este singurul jucător nevaccinat sau care nu a avut virusul SARS-CoV-2 din lotul convocat de noul selecţioner al Elveţiei, Murat Yakin. Xhaka va fi înlocuit de Fabian Frei, 32 de ani, care revine în prima reprezentativă după trei ani şi jumătate.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/