SIS dezminte acuzațiile Iuliei Navalnîi că ar fi filată. Cum răspunde Poliția de Frontieră la incidentul de la Aeroport

 SIS dezminte acuzațiile Iuliei Navalnîi că ar fi filată. Cum răspunde Poliția de Frontieră la incidentul de la Aeroport

Serviciul de Informații și Securitate dezminte acuzațiile Iuliei Navalnîi precum că ar fi fost filată în Chișinău. „SIS menționează că asupra cetățenei Federației Ruse nu au fost desfășurate măsuri speciale de investigații, inclusiv urmărirea vizuală a acesteia”, se arată în comunicatul emis de SIS. Instituția mai spune că în cooperare cu alte instituții de ocrotire a normelor de drept, a demarat o anchetă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor expuse de către Iulia Navalnîi. Cu o reacția pe acest caz a venit și Poliția de frontieră, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Poliția de Frontieră spune că după data 24 februarie, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate.
Astfel, aceste verificări au fost extinse și asupra Iulie Navalnîi.
„Procedura de control special la traversarea frontierei de stat este una pentru toți, excepții nu pot fi admise”, se arată în declarația.
Iulia Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, susține că a fost filată la Chișinău. Aceasta a scris într-o postare pe pagina sa de Instagram că a fost reținută la Aeroportul din Chișinău pentru verificări suplimentare, iar după ce a ajuns la hotel și-a dat seama că este urmărită. În context, a venit cu o întrebare către șefa statului, Maia Sandu: „De ce mă urmăriți”. Președinția spune că cerut instituțiilor competente clarificări în legătură cu situația semnalată de Iulia Navalinîi.

Citește și