Soldatul gay, în vizorul PG pentru o relație cu un minor. Avocat: „Ministerul Apărării sesizează Procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”

 Soldatul gay, în vizorul PG pentru o relație cu un minor. Avocat: „Ministerul Apărării sesizează Procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”

Cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, fiind hărțuit pentru că este de orientare sexuală netradițională a ajuns pe masa Procuraturii. Potrivit Ministerului Apărării, care a efectuat o anchetă, nu au fost depistate dovezi că tânărul a fost supus maltratării în unitatea militară și s-a stabilit că iubitul său ar fi minor. Avocata Doina Ioana  Străisteanu susține că  „ancheta va caută sa curețe imaginea instituției și să dea vina de situație pe Marin„”, aceasta se întrebă dacă „Ministerul sesizează Procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani”, scrie SHOK.md.

„După cum spuneam – ancheta va caută să curețe imaginea instituției după cum m-a informat Ministru personal, iar ancheta făcută sa dea vina de situație pe Marin. Mulțumesc că nu ați dezamăgit.

PS să ne spună Ministerul Apărării – ei sesizează procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”, a scris  Doina Ioana Străisteanu pe rețele.

Avocata a mai menționat că tânărul continuă să se confrunte cu discriminarea. Acesta a fost să se angajeze la un post de muncă, dar a primit un răspuns negativ din motiv „că este dezertor”.

Președinta țării, Maia Sandu, care este și comandant suprem al forțelor armate va aborda cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, fiind hărțuit pentru că este de orientare sexuală netradițională. Președinția spune că astfel de comportament discriminator este inacceptabil. Declarația a fost făcută vineri, la o conferință de presă.

Un militar din Armata Națională ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat pe o rețea de socializare că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Solicitat să vină cu o reacție pentru SHOK.md, Ministerul Apărării ne-a comunicat că a creată o comisie pentru a investiga cazul tânărului și precizează că nu tolerează discriminarea.