Sora de 10 ani a elevului criminal de la Belgrad se afla în școală, aproape de locul atacului: „Știe totul, nu se oprește din plâns”

 Sora de 10 ani a elevului criminal de la Belgrad se afla în școală, aproape de locul atacului: „Știe totul, nu se oprește din plâns”

Sora mai mică a băiatului ucigaș de la Belgrad are 10 ani și este elevă la aceeași școală. În momentul masacrului, ea se afla într-o sală de clasă apropiată de cea în care fratele ei și-a omorât colegii, scrie digi24.ro.

Potrivit presei sârbe, fetița de 10 ani a fost preluată de o familie de rude apropiate și primește asistență de la psihologi.

„Sora mai mică a băiatului ucigaș este în stare foarte gravă, nu se oprește din plâns, era la școală când s-a întâmplat și știe totul… A fost transferată la o familie de rude apropiate, unde va rămâne deocamdată. Ea a beneficiat de sprijinul profesional al psihologilor, pedagogilor și medicilor”, a precizat pentru sursa citată serviciul de asistență socială.

Tatăl elevului criminal Kosta K., de 13 ani, proprietarul armei folosite la comiterea masacrului, a fost arestat, iar mama este și ea reținută și audiată de procurori. Un băiat de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi.

În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă, potrivit presei locale. Întreaga ţară, trecută prin ani grei de război, este sub şoc, iar preşedintele a anunţat înăsprirea condiţiilor în care poate fi deţinută o armă de foc.

Valerica Baxanean