Soția ex-deputatului Sîrbu, despre arestarea acestuia: Sergiu nu a fugit niciodată de justiție. Esteo răfuială politică

 Soția ex-deputatului Sîrbu, despre arestarea acestuia: Sergiu nu a fugit niciodată de justiție. Esteo răfuială politică

Soția ex-deputatului Sergiu Sîrbu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce Sîrbu a fost reținut, fiind învinuit de îmbogățire ilicită. Aceasta susține că tot ce se întâmplă este o „răfuială politică și că plătește inclusiv pentru greșelile altora”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Nu aștept compasiune din partea nimănui. Conștientizez că în societatea noastră există foarte multă ură și că unii oameni se bucură de răul altora. Am văzut multă ranchiună atunci când soțul meu a fost internat la spital, fiind la un pas de moarte. Am văzut cât de mulți îi vor „binele”, după ce a fost arestat. Nu intru în detalii despre nedreptatea la care este supus, pentru că e de la sine înțeles că tot ce i se întâmplă nu este decât o răfuială politică și că plătește inclusiv pentru greșelile altora. Sergiu nu a fugit niciodată de justiție. Ori de câte ori a fost chemat la Procuratură sau la alte instituții de drept s-a prezentat, nu s-a eschivat și a colaborat cu ancheta. Nu a fost cazul să fie umilit, reținut și arestat atât timp cât nu sunt probe concludente care i-ar demonstra vinovăția. Vreau să cred că în țara noastră mai există o justiție dreaptă și că adevărul și binele vor învinge.

Nu pot să nu recunosc faptul că familia noastră trece prin momente grele. Depun eforturi imense pentru a o ține pe fiica noastră cât mai departe de știrile negative despre tatăl ei… Pe lângă toate astea, starea de sănătate a părinților lui Sergiu s-a înrăutățit brusc. Zilnic, suntem nevoiți să apelăm la ajutorul medicilor de pe ambulanță. Atașez actele doveditoare eliberate de doctori. Sper foarte mult să nu se întâmple ceva mai grav și că acest coșmar va lua sfârșit. Oameni buni, vă implor să încetați hărțuiala la adresa oamenilor nevinovați și să nu mai provocați suferință părinților, copiilor și rudelor acestora. Vă rog să înțelegeți faptul că binele și răul se întorc. Întotdeauna!”, a scris Ina Sîrbu.

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a fost reținut la data de 2 februarie, pentru 72 de ore în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

La 16 decembrie 2021, PA i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Ar fi vorba despre fostul deputat Sergiu Sîrbu.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Inspectorii au dispus confiscarea averii nejustificate a acestuia, în sumă de 1,9 milioane de lei, în folosul statului, în cazul în care va exista și o hotărâre de judecată în acest sens.

Patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei”, informează PA.

 

Citește și