„Squid Game”, cel mai vizionat serial de pe Netflix. O distopie despre inegalitate

 „Squid Game”, cel mai vizionat serial de pe Netflix. O distopie despre inegalitate

Drama distopică sud-coreeană, „Squid Game” este cel mai urmărit serial de pe Netflix la momentul actual. Potrivit presei străine, un director al companiei preconizează că va fi cel mai popular show de pe platformă lansat vreodată, informează SHOK.md.

Serialul de nouă episoade prezintă cum sute de oameni care reprezintă cele mai marginalizate comunităţi ale Coreei de Sud concurează în jocuri pentru copii, precum „Tug of War”, în speranţa de a câştiga premiul de aproximativ 38 de milioane de dolari. Însă evident, există şi partea negativă: concurenţii care pierd sunt ucişi. Jocurile sunt urmărite şi finanţate de cei bogaţi.

Miza serialului a rezonat profund cu sud-coreenii frustraţi de creşterea inegalităţii veniturilor într-una dintre cele mai bogate ţări din Asia, a declarat Areum Jeong, expert coreean în film la Universitatea Sichuan-Institutul Pittsburgh.   „Tinerii de astăzi se simt descurajaţi şi pesimisti cu privire la rata şomajului”, a spus ea, adăugând că perspectiva de a câştiga sume uriaşe de bani „poate părea foarte atractivă, deşi s-ar putea să-şi păteze mâinile de sânge”.

Urmărește aici trailer-ul!

https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4