Oregano poate fi folosit şi ca remediu natural. Vezi ce afecțiuni îți poate trata

 Oregano poate fi folosit şi ca remediu natural. Vezi ce afecțiuni îți poate trata

Oregano plant with green leaves growing on white background isolated

Cunoscut ca și condiment folosit pe larg, oregano poate fi şi un remediu natural pentru diverse afecţiuni. Ajutând în lupta împotriva bacteriilor şi reducând inflamaţiile, studiile au descoperit că oregano are proprietăţi impresionante. Găsește în acest articol  câteva dintre beneficiile acestei plante, scrie SHOK.md cu referire la okmagazine.

Răceala
Datorită proprietăţilor antioxidante şi antiseptice, oregano poate fi un tratament eficient pentru răceala obişnuită. Dacă simţi că ai răcit sau te doare gâtul, este suficient să adaugi 3 picături de ulei de oregano într-un pahar de suc proaspăt de portocale. Bea acest suc o dată pe zi, până când simptomele dispar.

Congestia nazală

Oregano este un tratament bun pentru congestia nazală, deoarece funcţionează ca un antihistaminic. Pentru a-ţi uşura respiraţia, adaugă 3 picături de ulei de oregano la o jumătate de cană cu apă clocotită. Acoperă-ţi capul cu un prosop din bumbac şi inhalează vaporii care ies din amestec. Poţi repeta procedura de două ori pe zi.

Paraziţii intestinali

Dacă nu sunt depistaţi la timp, viermii intestinali pot cauza afecţiuni grave. Pentru a-i înlătura, foloseşte oregano uscat, cu rol antiparazitar. De asemenea, uleiul de oregano conţine agenţi microbieni, substanţe care s-au dovedit a fi eficiente în tratarea paraziţilor dăunători. Adaugă 2 sau 3 picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă şi stoarce zeama de la o jumătate de lămâie. Bea acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol.

Buna funcţionare a inimii

Această plantă aromatică este o sursă importantă de potasiu, care ajută la buna funcţionare a inimii şi la reglarea tensiunii arteriale, cauzate de aportul ridicat de sodiu. Antioxidanţii prezenţi în oregano ajută la prevenirea stresului şi a bolilor cardiace. Bea zilnic o cană cu ceai de oregano, infuzie pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la o cană de apă fiartă.

Maria Palade

https://shok.md/