Surorile Osoianu, decorate cu Titlul Onorific „Artist al Poporului”

 Surorile Osoianu, decorate cu Titlul Onorific „Artist al Poporului”

Surorile Osoianu, 5 la număr, s-au ales cu Titlul Onorific „Artist al Poporului” pentru „munca îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. Un decret în acest sens a fost semnat ieri, 17 mai, de către președinta Maia Sandu, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Titlul onorific „Artist al Poporului” a mai fost oferit și Ninei Doni, actriță la Teatrul Republican „Luceafărul” și Anastasiei Homițcaia – prim-balerina, conducător artistic al trupei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Totodată, Titlul onorific „Maestru in Arte” a fost oferit mai multor pictori printre care și Cobzac Victor, Danilișen Anatolii și Macovei Alexandru.

Negură Ion, solist-instrumentist la Sala cu Orgă, Velenciuc Denis – artist de circ și Yurkevych Andriy – prim-dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au fost fost nominalizați pentru Titlul onorific „Artist Emerit”.

Citește și