Chinezii construiesc o copie în mărime naturală a Titanicului

 Chinezii construiesc o copie în mărime naturală a Titanicului

O replică în mărime naturală a Titanicul este în curs de construcție în China și este aproape gata. Nava, care are aceleași dimensiuni impresionante ca cea originală, va putea fi vizitată și este destinată tuturor celor care s-au intrebat „cum e să fii pasager al celui mai mare și luxos vas din lume”,scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Replica se află în prezent în lucru în regiunea Daying din provincia chineză Sichuan, a fost numită „Titanicul nescufundabil” și va avea 269,1 m lungime, o lățime de 28 de metri și o înălțime de 18 metri.

Construcția ar urma să fie atracția unui parc tematic în care vizitatorii pot urca la bordul „Titanicului chinezesc”, care va avea inclusiv celebrul salon de dans, săli de teatru, mai multe punți și o piscină. Oaspeții au inclusiv posibilitatea de a petrece o noapte în spațiile de cazare ale navei, care ar urma să fie ancorată într-o zonă special amenajată pe râul Qijiang.

Pentru moment, chinezii nu au anunțat o dată la care nava va fi inaugurată. Proiectul ar fi început încă din anul 2016, iar imaginile făcute publice arată că ideea a progresat foarte mult, construcția are deja forma unui vapor și urmează să fie finisată la exterior și decorată la interior. 

Până acum, constructorii au folosit 23.000 de tone de oțel pentru a ridica replica, iar investiția s-a ridicat la peste un miliard de yuani, adică echivalentul a 153.5 milioane de dolari.

titanic 2
titanic china 2
titanic china 3