Suspecții dublului omor de la Hiliuți, reținuți de ofițerii Fulger. Doi dintre ei ar fi sportivi de performanță și erau înarmați

 Suspecții dublului omor de la Hiliuți, reținuți de ofițerii Fulger. Doi dintre ei ar fi sportivi de performanță și erau înarmați
0Shares

Doi dintre suspecții în cazul dublului omor de la Hiliuți ar fi sportivi de performanță, iar în momentul reținerii erau înarmați. Informațiile au fost prezentate în cadrul conferinței organizate de Inspectoratul General al Poliției, care a oferit detalii despre crima odioasă din raionul Fălești, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, a anunțat că inițial, au fost 12 suspecți: „Am avut 12 persoane prelucrate, în urma analizei acestei informații am depistat cu cine au avut conflict victimele. Sunt 4 persoane, doi din Sîngerei, doi localnici, unul fiind sportiv de performanță. S-a decis reținerea celor 4 persoane, am solicitat intervenția colegilor de la Fulger, pesoanele sunt pregătite bine, era informația că doi sunt înarmați. Doi au fost reținuți la domiciliu, alți doi localizați și reținuți în stradă, cu ajutorul colegilor de la SIS”.

Șefului adjunct al Brigăzii cu destinație specială Fulger, Victor Tudorovici, a relatat cum au fost reținuți suspecții: „Am primit informația operativă și ne-am deplasat 12 colegi la Fălești. Ni s-a comunicat că sunt mai mulți suspecți, care au comis dublul omor și 2 dintre ei sunt sportivi de performanță, unul fiind maestru în lupte libere. După ce s-au stabilit adresele s-a stabilit și calculul de forțe, alegerea acțiunilor cu privire la stabilirea persoanelor care erau bănuite. Ajungând la adresele respective, au fost imobilizate și reținute persoanele, fiind predate organelor competente”.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, au fost audiați, însă informația dacă și-au recunoscut sau nu vina nu poate fi făcută publică, pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Totodată, ar putea fi reținuți și alți suspecți.

Oamenii legii continuă măsurile speciale, pentru acumularea probelor. Reținuții riscă detenție pe viață, dacă vor fi găsiți vinovați.

Corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri, de 25 și 26 de ani, locuitori ai municipiului Bălți, au fost depistate într-o fâșie forestieră din sectorul de vile amplasat în extravilanul satului Hiliuți din raionul Fălești, în jurul orei 13:50. Ambele cadavre aveau semne vizibile de moarte violentă, caracteristice maltratării.

Potrivit oamenilor legii, tinerii ar fi fost uciși de 4 suspecți, toți cu antecedente penale, după ce ar fi trișat în jocurile de cărți și ar fi câștigat circa 3000 de euro. Victimele au fost bătute până la moarte, cu o rangă de metal.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/