Sute de persoane, arestate în Rusia, pentru că au strigat în strada: „Putin, scoate armata din Ucraina”

 Sute de persoane, arestate în Rusia, pentru că au strigat în strada: „Putin, scoate armata din Ucraina”

În orașele rusești au avut loc astăzi, proteste împotriva invaziei Ucrainei. În mare parte, nu au participat mulți manifestanți, dar în unele orașe, inclusiv în Moscova și Sankt Petersburg, deja au fost reținute sute de persoane, după ce au strigat în strada „Putin, scoate armata din Ucraina”, „Jos războiul”.

Potrivit presei rusești, protestele s-au desfățurat în diferite orașe ale Rusiei: Irkutsk, Omsk, Astrakhan, Tolyatti, Saratov și Vladivostok.

пикетчик

Aproximativ 60 de persoane au fost reținute, la mitingul de la Ekaterinburg, în timp ce scandau: „Pace lumii”, „Putin, retrageți trupele din Ucraina”.

Mai mulți oameni au fost arestaţi în Piaţa Puşkin din Moscova, apoi poliția a început să îngrădească piața.

Сотрудники полиции обносят забором Пушкинскую площадь в Москве

задержание в Москве

Москва

Aproximativ o mie de oameni au mărșăluit de-a lungul străzii Bolshaya Nikitskaya spre Kremlin.

La mitingul de la Sankt Petersburg au participat și vârstnici: „Sunt împotriva războiului, am supraviețuit unu, m-am săturat”, a declarat un bărbat.

În Perm, aproximativ 50 de persoane au fost reținute.

https://twitter.com/EchoMskNews/status/1496874030544076805?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496874030544076805%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Frussian%2Fnews-60509467

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunțat că vor fi trași la răspundere participanții și organizatorii acțiunilor necoordonate, inclusiv răspunderea penală.

Citește și