Ţara care vrea să impună castrarea chimică a pedofililor, după ce o fetiţă de trei ani a fost violată

 Ţara care vrea să impună castrarea chimică a pedofililor, după ce o fetiţă de trei ani a fost violată

Preşedintele peruvian Pedro Castillo a anunţat sâmbătă că executivul său intenţionează să impună castrarea chimică obligatorie a violatorilor de minori, printre alte măsuri drastice împotriva acestor crime, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.
„Destul cu atâta violenţă, crimele sexuale împotriva copiilor nu vor fi tolerate de acest guvern şi nici nu vor rămâne nepedepsite”, a declarat Castillo, care s-a declarat „indignat” după ce o fetiţă de trei ani a fost violată, crimă care a şocat Peru.

Măsura propusă de şeful statului mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul peruvian. Castillo a enumerat Rusia, Polonia, Coreea de Sud, Indonezia şi Republica Moldova printre multe alte ţări unde se practică deja castrarea chimică a violatorilor. Aceasta constă în administrarea de medicamente ce inhibă dorinţa sexuală, în mod preventiv sau pentru a împiedica orice recidivă.

Potrivit Ministerului peruvian pentru Drepturile Femeilor, mai mult de 21.000 de minore au fost victime ale unor violuri în ultimii patru ani. Numai în 2021, au fost înregistrate 6.929 de astfel de cazuri. În Peru, violatorii de copii sub 14 ani riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și