O Tesla de 129.000 de dolari a luat foc în timpul mersului, cu proprietarul la volan

 O Tesla de 129.000 de dolari a luat foc în timpul mersului, cu proprietarul la volan

O mașină electrică Tesla Model S Plaid a fost cuprinsă de flăcări în timp ce proprietarul o conducea, la doar trei zile după ce a cumpărat-o. Modelul face parte din gama de top, a fost lansat în luna iunie și a costat 129.900 de dolari, scrie SHOK.md cu referire la reuters.

Șoferul, un antreprenor, după cum a declarat avocatul acestuia pentru Reuters, nu a putut inițial să iasă din mașină, pentru că sistemul electronic de la uși s-a blocat, iar proprietarul a fost nevoit să „folosească forța pentru a scăpa”, a spus avocatul Mark Geragos.

Mașina a mai mers aproximativ 10-12 metri, apoi s-a transformat într-o „minge de foc”, incidentul petrecându-se într-o zonă rezidențială, lângă casa proprietarului din Pennsylvania.

A fost o experiență îngrozitoare”, a spus Geragos. „Acesta este un model nou-nouț… Facem o investigație. Solicităm ca S Plaid să fie blocat până se va stabili ce s-a întâmplat”, a mai spus el.

Tesla nu a comentat deocamdată incidentul pentru Reuters.

Directorul executiv Tesla, Elon Musk, a promovat acest model spunând că este o mașină „mai rapidă decât orice Porsche, mai sigură decât orice Volvo” la un eveniment de lansare de la fabrica producătorului auto din Fremont, California, luna trecută.

La începutul lunii aprilie, el a declarat că noul sedan Model S și versiunea sport Model X au un nou pachet de baterii.

„A fost nevoie de un update pentru a ne asigura că bateria noului S / X este sigură”, a spus Musk într-o conferință, explicând întârzierile de producție

Pompierii locali au postat niște imagini pe Facebook care, între timp, au fost șterse. Incidentul este investigat și de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) care „va lua măsurile necesare pentru a proteja publicul”, a precizat într-un comunicat.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și