Tony Blair: „Dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, înseamnă nu doar că eşti iresponsabil, ci de-a dreptul idiot”

 Tony Blair: „Dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, înseamnă nu doar că eşti iresponsabil, ci de-a dreptul idiot”

Fostul premier britanic Tony Blair i-a calificat miercuri drept ”idioţi” şi ”iresponsabili” pe toţi cei care decid să nu se vaccineze împotriva coronavirusului, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

„Sincer, dacă în aceste momente nu eşti vaccinat, deşi ţi-au oferit un vaccin şi nu ai niciun motiv medical pentru a nu te vaccina, atunci înseamnă nu doar că eşti iresponsabil, ci de-a dreptul idiot”, a declarat laburistul Blair într-un interviu la postul Times Radio.

„Îmi pare rău, dar chiar eşti. Pentru că varianta Omicron este atât de contagioasă încât, dacă nu te-ai vaccinat, dar continui să circuli, te vei îmbolnăvi. Iar asta va pune multă presiune pe sistemul de sănătate”, a adăugat fostul şef al guvernului britanic, scrie Agerpres.

Blair, care a fost premier între 1997 şi 2007, s-a declarat împotriva măsurilor dure menite să oblige populaţia să se vaccineze, însă a pledat pentru intensificarea eforturilor de convingere a populaţiei.

Întrebat ulterior despre aceste declaraţii la postul BBC Radio 4, politicianul laburist a recunoscut că a fost „poate mult prea puţin diplomatic” în exprimare.

După ce s-a aflat că autorităţile din Regatul Unit au comunicat miercuri că pentru prima dată de la începerea pandemiei s-au înregistrat peste 100.000 de îmbolnăviri de Covid-19 într-o zi, Blair a insistat că, „practic, acesta este momentul cel mai grav al pandemiei”.

„Dacă numărul spitalizărilor începe să crească, în momentul în care ne vom da seama că avem o problemă gravă, va fi deja prea târziu”, a apreciat el.

Citește și