(VIDEO/FOTO) Top 10 cei mai scumpi pantofi din toate timpurile

 (VIDEO/FOTO) Top 10 cei mai scumpi pantofi din toate timpurile

Doamnele sunt întotdeauna fascinate de genți și pantofi. Dacă aici am vorbit despre cele mai scumpe genți din lume în 2021, acum a venit vremea să ne îndreptăm atenția asupra pantofilor. Vom descoperi în lista de mai jos modele excepționale, a căror valoare e sporită atât de designul exclusivist, cât mai ales de materialele folosite la realizarea lor. Iată, așadar, care sunt cei mai scumpi pantofi din lume, scrie SHOK.md cu maria-andrei.ro.

 Pantofii cu tanzanit Stuart Weitzman – 2 milioane $

tanzanit Stuart Weitzman

Pantofii de față sunt rezultatul colaborării dintre Eddie Le Vian și Stuart Weitzman. Valoarea lor e estimată la 2 milioane de dolari, rezultat al prezenței tanzanitului, o piatră prețioasă rară. Curelele pantofilor înglobează tanzanit de 185 de carate, la care se adaugă 28 de carate din diamante. Iar ceea ce face acești pantofi cu atât mai atractivi este faptul că materialul principal din care sunt realizați este argintul, care le conferă o imagine delicată și diafană.

Sandalele Cenușăresei Stuart Weitzman – 2 millioane $

cinderella slippers

Stuart Weitzman este autorul acestei superbe perechi de sandale, din cea mai fină piele italienească, inspirate de cunoscutul personaj de desene animate Cenușăreasa. Sandalele „beneficiază” de 565 de diamante încrustate în platină și așezate într-un design cu aspect dantelat, ce lasă la vedere degetele și glezna.

Și ca și cum nu ar fi fost suficient, pantoful drept are inclus un diamant amaretto de 5 carate care doar el valorează peste un milion de dolari. Sandalele au fost purtate de cântăreața de country Alison Krauss la decernarea Premiilor Oscar în 2004, după care nu se mai știe cine a intrat în posesia lor.

Stuart Weitzman Rita Hayworth – 3 milioane $

Stuart Weitzman Rita Hayworth

Rita Hayworth, una dintre răsfățatele Hollywood-ului de odinioară, și-a găsit un loc și în istoria modei, atunci când o pereche de cercei purtată de ea a fost înglobată într-o pereche de pantofi creați de Stuart Weitzman. Dar ceea ce impresionează teribil la acești pantofi cu toc este nuanța de satin Sienna folosită pentru realizarea lor.

Cerceii se regăsesc în mod proeminent în partea centrală a pantofilor, elevând fără doar și poate imaginea generală a acestora și aducându-le un plus de „poezie”. Eleganța încălțărilor e sporită de utilizarea diferitelor tipuri de pietre prețioase, de la diamante la safire și rubine. Interesant este că, deși sunt evaluați la 3 milioane de dolari, acești pantofi nu sunt de vânzare, ei aflându-se în proprietatea fiicei vedetei, prințesa Yasmin Aga Khan.

 Harry Winston – 3 milioane $

Harry Winston

Ron Winston, fiul bijutierului Harry Winston, a dorit să sărbătorească trecerea a 50 de ani de la premiera filmului Vrăjitorul din Oz, într-un mod grandios, replicând pantofii de rubin al lui Dorothy, personajul central. Rezultatul a fost o creație meticuloasă, în care a înglobat 4600 de rubine ce au dat naștere unor pantofi de lux care, pe lângă cele 1350 de carate ale rubinelor, însumează alte 50 de carate din diamante. Ajunși la un preț de 3 milioane de dolari, acești pantofi depășesc cu mult valoarea originalilor, care erau făcuți din paiete simple.

 Pantofii cu toc Debbie Wingham – 15,1 milioane $

Debbie Wingham High Heels

Cât de mult ai fi dispusă să plătești pentru o pereche de pantofi? O mie? Zece mii? Un milion? Putem ajunge cu licitația la 15,1 milioane. Unde dăm peste perechea realizată de Debbie Wingham, care nu e deloc străină de designul unor produse de lux de mare valoare.

Acești pantofi cu toc beneficiază de unele dintre cele mai scumpe și mai rare pietre prețioase din lume. Printre acestea, diamantele albastre și roz, care explică prețul ridicol de mare. Calapodul pantofilor e realizat din platină, iar talpa este din aur pur. Restul este realizat din piele, dar aceasta e vopsită cu aur de 24 de carate. Aurul de 18 carate a fost utilizat la cusături.

2 Jada Dubai and Passion Jewelers Passion Diamond– 17 milioane $

jada dubai

Jada Dubai și Passion Jewelers au colaborat pentru a crea ceea ce până nu demult a fost cea mai scumpă pereche de pantofi din lume. Prețuiți la 17 milioane de dolari, acești pantofi au tocuri cui îmbrăcate în două diamante de 15 carate. Acestora li se adaugă alte 238 de diamante care îi decorează în partea superioară.

Pantofii care valorează mai mult ca vilele de lux de pe Riviera franceză, au fost expuși inițial în hotelul Burj Al Arab din Dubai, laolaltă cu o altă pereche, mai puțin „exotică”, de culoare roșie, încrustată cu rubine și cotată la 27.000 de dolari. 9 luni a durat realizarea pantofilor din aur Jada Dubai și încă nu se cunoaște dacă au fost vânduți.

1 Moon Star by Antonio Vietri – 19,9 milioane $

moon star

Da, ai citit bine: o pereche de pantofi de aproape 20 milioane de dolari. La această sumă se ridică cei mai scumpi pantofi din lume în acest moment. Realizați din aur masiv, diamante de 30 de carate și bucăți de meteorit căzut pe Terra în anul… 1576. Da, meteorit – obiectul acela venit din spațiu. Pantofii și-au făcut apariția la MIDE Fashion Week din Dubai, imaginea lor sugerând faptul că au fost inspirați de designul turnului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume: tocurile înalte, din aur masiv, au forma acestuia.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și