Cea mai lungă călătorie cu trenul din istorie: Aproape 19.000 km, prin 13 țări, în 21 de zile

 Cea mai lungă călătorie cu trenul din istorie: Aproape 19.000 km, prin 13 țări, în 21 de zile

Din Portugalia în Singapore în 21 de zile. Atât ar dura călătoria între cele două țări cu trenul, prin cel mai lung traseu feroviar continuu din istorie – aproape 19.000 km, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Datorită deschiderii unei noi linii de cale ferată în Laos, la începutul lunii decembrie, acum este posibil să călătorim din Portugalia până în Singapore doar cu trenul, ceea ce stabilește un nou record pentru cea mai lungă călătorie feroviară continuă posibilă.

Tot acest traseu de 18.755 km, care traversează 13 țări din lume, ar putea fi parcurs în aproximativ 21 de zile, spun experții, iar prețul pentru o astfel de călătorie ar putea ajunge la 1.200 de euro.

În acest timp estimat sunt incluse și câteva opriri peste noapte, necesare pentru a face legăturile între trenuri și pentru a rezolva vizele și alte documente.

Până acum, o călătorie continuă cu trenul pe această rută s-ar fi încheiat în Vietnam, după aproximativ 16.898 km. Pentru a călători apoi la Singapore, pasagerii ar fi trebuit să ia un autobuz din Saigon, prin Cambodgia până în Bangkok.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și