TOP cele mai sănătoase cereale

 TOP cele mai sănătoase cereale
0Shares

Cereale. Auzi acest cuvânt atât de des în jurul tău, când vine vorba de alimentaţie sănătoasă, încât pare că au existat dintotdeauna. Le găseşti în diferite forme şi arome pe rafturile tuturor magazinelor, le consumi la micul-dejun, chiar şi la prânz sau cină, atunci când nu ai chef să găteşti, scrie SHOK.md cu referire la csid.ro.

Cerealele sub formă de fulgi de porumb – o formulă tipică conţine 100 kg de cereale, maxim 12 kilograme de zahăr, 2 kg de sirop de malţ, 2 kg de sare şi suficientă apă încât să atingă o umiditate de aproximativ 32% după preparare. Timpul de “gătire” variază în funcţie de cereale. Porumbul durează aproximativ 120 de minute, orezul aproximativ 60 de minute, în timp ce grâul este preparat în doar 35 de minute.

Cerealele integrale – acestea sunt fierte normal, apoi gătite din nou la aburi şi uscate cu un aparat de reducere a presiunii din atmosfera înconjurătoare lor. Orezul şi grâul sunt singurele cereale integrale procesate în acest fel, făina integrală fiind singurul tip care permite să fie preparată astfel, fără a căpăta un gust neplăcut, fiind totodată şi singurele cereale care pot să conţină o cantitate semnificativă de fibre. Cu toate acestea, şi în cazul cerealelor integrale este adăugată, obligatoriu, o cantitate de zahăr, pentru a ajuta la obţinerea unui produs final crocant. În acest caz, temperatura de gătire a cerealelor variază, dar atinge de obicei 250 de grade C.

Cerealele de tip Cheerios – în cazul cerealelor mai consistente, materia primă este făina. Mai încât este creat un aluat care conţine amidon alimentar, pentru a ajuta la obţinerea unui volum mai mare de cereale păstrând totodată un conţinut scăzut de grăsime. Apoi, aluatul este tăiat în forma dorită şi lăsat la cuptor până când se rumeneşte.

Cerealele de tip Granola – se obţin prin amestecul a mai multor tipuri de cereale, la care se adaugă îndulcitori, fructe, nuci şi alţi aditivi de patiserie şi se gătesc împreună, la o temperatură de aproximativ 150 grade C, având în final o textură lipicioasă şi puţin umedă.

De asemenea, este dovedit ştiinţific că o dietă care presupune reducerea diversităţii de alimente pentru o perioadă scurtă, duce la pierderea rapidă în greutate.

Aşadar, această metodă de a slăbi poate să fie, într-adevăr, eficientă, dar nu foarte sănătoasă şi, cu siguranţă, nu cu efecte positive pe termen lung.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/